SEO стратегия за оптимизация на сайт

След като сме направили необходимите анализи и пълен одит на вашия уеб сайт, следва изграждането на SEO стратегия, в която дефинираме следващите стъпки за постигане на заложените цели.
icon - strategy

Какво включва стратегията
за оптимизация на сайт

Преди да предприемат каквито и да било действия за отстраняване на технически грешки и подобряване на представянето на сайта ви в органичните резултати от търсене, SEO специалистите на CreateX ще формулират в една цялостна стратегия задачите, които предстоят.
Какво още ще бъде включено в този важен документ?

SEO стратегията съдържа:

Layer - SEO стратегия - CreateX

Ключови SEO компоненти във всяка стратегия за оптимизация

Техническа SEO оптимизация

Да се гарантира, че обхождащите сайта ви ботове на търсещите машини могат да достигнат до важните страници е една от първите задачи пред всеки SEO експерт.

Правилната структура, липсата на “счупени” страници, добре изградените вътрешни връзки и коректно дефинирани правила в robots.txt и sitemap.xml файловете са част от елементите, които изискват специално внимание.

Друг важен аспект от техническата оптимизация е осигуряването на добро потребителско преживяване чрез удобен за използване на мобилни устройства и достатъчно бърз сайт.

Екипът на CreateX ще се погрижи вашият уебсайт да се обхожда, индексира и използва максимално пълноценно.

Layer - SEO стратегия - CreateX
Layer - SEO стратегия - CreateX

On-Page SEO

Попадането на една уеб страница в списъка с органични резултати на Google не е достатъчно. Необходимо е тя да достигне до правилната аудитория при конкретно търсене.

За да се случи това, процесът е дълъг и включва много стъпки. Оптимизацията на метаданни, текстово съдържание и изображения задължително е една от тях.

Специалистите в нашата агенция за дигитален маркетинг познават в детайл добрите On-Page SEO практики и ще ги приложат прецизно.

Текстово и визуално съдържание

Без професионално написан текст и релевантни, грабващи визуални елементи, вашият сайт не може да отговори на нуждите и изискванията на аудиторията, към която се стреми.

Креативният потенциал на нашите опитни копирайтъри и дизайнери се комбинира успешно с удивителни AI технологии, допринасящи за създаване на атрактивно съдържание.  Това ни дават увереност в успеха на разработената от SEO специалистите контент стратегията за подобряване на органичното ви присъствие онлайн.

Правилно таргетираното и оптимизирано съдържание е неизменна част от всяка SEO стратегия.

Layer - SEO стратегия - CreateX
Layer - SEO стратегия - CreateX

Off-page оптимизация

Придобиването на качествени входящи линкове от релевантни и високоавторитетни източници е и ще продължи да бъде ключов елемент от SEO.

Линк билдингът трябва да се случва по правилния начин, за да не влиза в противоречие със спам политиките на Google.

В стратегията, която екипът на CreateX ще изработи при стартиране на оптимизация, прилагането на добрите Off-page SEO практики заема важно място.

Мониторинг на резултатите

За да сме сигурни, че SEO стратегията, създадена съобразно конкретните нужди и цели на вашия уебсайт, работи ефективно, проследяването на данните от аналитичните инструменти е задължително.

Експертното тълкуване на стойностите ни дава обективна оценка за представянето на SEO като част от цялостната маркетингова стратегия.

Вие ще получавате ежемесечни отчети, включващи подробен анализ на органичния трафик към уебсайта и динамиката в позициите на страниците му при търсене на конкретни ключови думи.

Layer - SEO стратегия - CreateX

Често задавани въпроси

Планирането на последователност от стъпки за оптимизация, срокове и очаквани резултати на всяка фаза гарантира, че няма да бъдат пропуснати важни елементи от SEO процеса.

Проследяват се показатели като брой потребители и посещения на сайта от органичен трафик, процент реализация на заложените цели, покачване на броя ключови думи на позиции 1-3 и в топ 10 в резултатите от търсене, Health score (измерител за добро техническо състояние) на сайта и др.

Желателно е планираните задачи да се изпълняват в зададената последователност, но при възникнали извънредни обстоятелства (нововъзникнали технически проблеми, промени в асортимент, изменения в алгоритми на търсещи машини и др.) корекции в стратегията са наложителни. Такива се правят и ако бъдат установени незадоволителни резултати на даден етап от оптимизацията.

Стратегията за оптимизация се базира на подробен одит на вашия сайт, проучване на конкуренцията в дигитална среда и заложените от вас бизнес цели. За конкретна информация относно това дали и как можете да получите SEO стратегия, разработена от екипа от експерти на CreateX, възползвайте се от формата ни за контакти и отправете вашето запитване. Ще получите отговор във възможно най-кратък срок.

ЗАЩО SEO УСЛУГИ ОТ CREATEX?

Layer

Свържете се с нас

Изстреляйте се в нови хоризонти със SEO оптимизацията от CreateX

Графичен елемент сфера в розово и синьо
Scroll to Top

Свържете се с нас

Последвайте ни

Contact us

Follow us