On-Page SEO оптимизация

В CreateX вярваме, че първата стъпка към успеха в SEO е да привлечем вниманието и на търсачките, и на потребителите. Как го постигаме? Ще научите като прочетете редовете по-долу.

КАКВО ВКЛЮЧВА ON-PAGE SEO ОПТИМИЗАЦИЯТА?

Няма как да говорим за SEO оптимизация и да не акцентираме върху елементи като мета заглавия и описания, вътрешни линкове, структурирани данни и т.н. Какво се крие зад тези понятия и как професионалната намеса на SEO специалист може да направи така, че те да се превърнат в ключов двигател на доброто органично позициониране на вашия уебсайт?

meta data

Оптимизация на метаданни

Използването на HTML тагове за маркирането на елементи, които искаме да бъдат показани на потребителите като заглавие и описание на страницата в SERP, е ключово за SEO. Оптимизираме:

content

Оптимизация на съдържание

Част от всяка професионално планирана SEO стратегия е създаването на съдържание, което да отговаря на нуждите на потребителите и същевременно да е атрактивно за търсещите машини.

image optimization

Оптимизация на изображения

Освен да направят по-атрактивно съдържанието за потребителите, изображенията могат да бъдат много ценен елемент за SEO оптимизацията на един сайт.

URL structure

URL структура и навигационни елементи

Както за потребителите, така и за ботовете на търсещите машини добре подредената структура на сайта, отразена в адресите на страниците и навигационните елементи, е важна.

title tags

Тагове за маркиране на заглавие и подзаглавия в текста

Маркирането с H1, H2, H3 и т.н. HTML тагове на части от текстовото съдържание позволява на търсачките да разберат кое е основното заглавие и каква е взаимовръзката между подзаглавията. От SEO гледна точка е ключово в заглавните елементи да бъдат включени съответните ключови думи, по които целим да класираме страницата.

page speed

Page Speed и оптимизация за мобилни устройства

Бързият и удобен за потребителите сайт, които най-често сърфират през мобилните си устройства, е сред ключовите фактори, отговорни за доброто позициониране в SERP. SEO специалистите на CreateX работят съвместно с dev екипа, за да подобрят показателите за скорост и мобилна оптимизация.

schema markup

Schema Markup

Използването на т.нар. структурирани данни за “превеждане” на съдържанието на определена страница на езика на търсещите машини помага от една страна за по-доброто разбиране на информацията и от друга, позволява тя да бъде представена по по-атрактивен начин на потребителите чрез разширени резултати от търсене.

internal links ptimization

Оптимизация на вътрешни връзки

Осигуряването на мрежа от линкове, по която ботовете да обхождат съдържанието на сайта е неизменна част от SEO. Професионално планираният и изпълнен вътрешен линк билдинг позволява и да се преразпредели тежест и да се повиши PR на важни страници.

ЗАЩО ON-PAGE SEO Е ОТ КЛЮЧОВО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ОПТИМИЗАЦИЯТА НА ВАШИЯ САЙТ?

On-Page SEO оптимизацията помага на търсачките да разберат по-добре съдържанието на вашия сайт, което е от своя страна води до по-високи позиции в резултатите от търсенето.

Повишаването на органичната видимост при търсене на релевантни за бизнеса ви ключови думи и изрази е начинът този маркетингов канал да работи за реализацията на заложените цели

Често задавани въпроси

Възможно е да не се включи Off-page SEO или Local SEO, но за постигане на максимален ефект е добре да бъде разработена и реализирана цялостна стратегия, включваща всички компоненти на оптимизацията за органично класиране.

В зависимост от големината на сайта и сложността на оптимизацията, времето за изпълнение на задачите може значително да се различава за отделните проекти. В общия случай базовите оптимизация би трябвало да се случат в рамките на първите три-четири месеца от стартиране на проекта.

Да, при сключване на договор за SEO услуги винаги се включва пълен технически одит, изготвяне на стратегия за оптимизация и всички необходими On-page SEO дейности.

Изключително трудно и без гаранция за резултати би било изпълнението на SEO задачи без предварителна професионална подготовка и инструменти за проследяване. Нашата препоръка е тази ключова за всеки сайт стъпка от оптимизацията му да бъде поверена в ръцете на експерти.

Всеки функциониращ сайт е жив и в зависимост от динамиката, с която се променя съдържанието му и потребителското поведение, се налага периодично да се прави анализ и реоптимизация, за да отговаря на актуалните изисквания на потребителите и търсещите машини. При правилно извършена първоначална оптимизация и последваща поддръжка нуждата от корекции и подобрения най-често е минимална.

Защо SEO оптимизация от CreateX?

Layer

Свържете се с нас

Изстреляйте се в нови хоризонти с On-Page SEO оптимизацията от CreateX

Графичен елемент сфера в розово и синьо
Scroll to Top

Свържете се с нас

Последвайте ни

Contact us

Follow us

Contact us

Follow us