Off-page SEO

Оптимизацията за добро органично позициониране не се изчерпва с on-page SEO дейности. Неизменна част от всяка професионално изработена стратегия е осигуряването на позитивни външни сигнали за качеството и полезността на вашия уебсайт. Off-page SEO е начинът да се получат такива.

icon seo-02-01 1

КАКВО ВКЛЮЧВА OFF-PAGE SEO
ОПТИМИЗАЦИЯТА

Off-page SEO е набор от оптимизации извън сайта, които целят подобряване на неговата позиция в резултатите от търсенето. Тези дейности на SEO специалистите са насочени към увеличаване на авторитета и популярността на уебсайта в очите на търсачките чрез изграждане на качествени външни връзки (backlinks), положителни сигнали в социални мрежи, локално позициониране.

Group 16

Изграждане на външни връзки (Backlinking)

Изграждането на външни връзки (backlinking) е ключов момент във всяка SEO стратегия и играе важна роля за подобряване на видимостта на уебсайта.

Потвърдени от Google като един от водещите ранкинг фактори, линковете от други сайтове към вашия често са елементът от оптимизацията, който ще ви помогне да се появите сред топ резултатите за важните за вас заявки за търсене. Част от начините за линк билдинг са:
Важно е да се знае, че линк билдинг практики, които не са съобразени с антиспам политиките на Google, биха могли сериозно да навредят на органичното позициониране на сайта ви.
Препоръчително е тази част от Off-page SEO оптимизацията да се извърши от експерти с достатъчно опит и познания, за да бъде ефективна и безопасна.

Социални сигнали

Публикуването и позитивните реакции на съдържание и ресурси от вашия уебсайт в социални мрежи е добър сигнал за търсещите машини, че потребителите са силно ангажирани с това, което им предлагате и го считат за достатъчно полезно и атрактивно, за да го споделят и коментират. Можете да получите нужните социални сигнали като:
Препоръка: Обърнете се към експерти, които ще ви окажат съдействие, за да позиционирате по подходящ начин съдържанието си в различните дигитални канали.
Group 17
Group 19

LOCAL SEO

Ако бизнесът ви разполага с физически обект, то появата му на картата с локални резултати за определено таргетирано търсене е изключително важна.

Вашият Google Business Profile (GBP) като част от Local SEO оптимизацията не просто ще предостави полезна информация на бъдещите ви клиенти като адрес, работно време и телефонен номер, но ще ви позволи и да получавате качествен трафик към уебсайта си.

SEO специалистите на CreateX могат да ви окажат необходимото съдействие за:

ЗАЩО OFF-PAGE SEO Е ВАЖНО ЗА УСПЕХА В ОРГАНИЧНОТО ПОЗИЦИОНИРАНЕ НА ВАШИЯ САЙТ

Off-page SEO e този елемент от оптимизацията на един уебсайт, който се грижи за повишаване на авторитета в очите на търсещите машини и доверието, което ще му бъде гласувано като надежден източник на полезна и необходима за потребителите информация. Високият рейтинг е сред водещите ранкинг фактори за позициониране в SERP. Инвестицията в експертна стратегия за постигането на такъв е стъпка към по-висока органична видимост и постигане на по-добри резултати за вашия бизнес.

Често задавани въпроси

Възможно е да се работи само по оптимизация на външните фактори като линкове, социални сигнали и Local SEO, но добрите показатели са резултат от системна работа по оптимизация на всички нива – техническо, on-page, off-page SEO и съдържание.

Да. В процеса на оптимизация след стартиране на работа по SEO проект са включени всички необходими анализи, изграждане на стратегия и оптимизации, които могат да бъдат направени от екипа без допълнителен финансов ресурс. При необходимост от допълнителна инвестиция от страна на клиента, тя бива комуникирана с конкретни параметри и очаквани ползи.

Предвид сложността на процеса и рисковете за органичното позициониране на сайта при неправилен линк билдинг, нарушаващ политиките на Google, да, препоръчително е да поверите по-голямата част от Off-page SEO дейностите на експерти с достатъчно опит.

Защо SEO оптимизация от CreateX

Layer

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Изстреляйте се в нови хоризонти със SEO оптимизацията от CreateX

sphere TEAM SECTION
Scroll to Top

Свържете се с нас

Последвайте ни

Contact us

Follow us